CAPI

 

  Computer Assisted Personal Interviewing

  Este o procedură de culegere a datelor care înlocuieşte parţial sau total metoda tradiţională (PAPI - creion şi hârtie)

  Dacă în cazul PAPI, răspunsurile subiecţilor sunt notate de către operatorul de interviu pe hârtie, la culegerea datelor prin metoda CAPI, toate răspunsurile sunt introduse de către operator direct în calculator.

   

   

   

  CAPI - IMAS

  Din luna august 2008 IMAS a început lucrul la propriul programu CAPI, prima sa utilizare în decembrie 2008, fiind una de succes.

  Cu o interfaţă uşor de utilizat, programul este unul deosebit de complex şi performant, permiţând atât realizarea de interviuri rapid şi fără erori, cât şi rularea de materiale media (audio/video) în cadrul interviului.

  În patru luni (decembrie 2008 - martie 2009) IMAS a realizat peste 10 mii de interviuri prin metoda CAPI.

   

  IMAS este prima companie de cercetare din România care a dezvoltat propriul program CAPI şi care deţine o flotă de peste 200 de notebook-uri de ultimă generaţie.

   

  Avantajele CAPI

  • viteza de lucru - considerabil crescută comparativ cu PAPI, prin aceea că dispar complet timpii alocaţi tipăririi, trimiterii/primirii chestionarelor în/din teren, transmiterea machetei de chestionar făcându-se prin internet;
  • reducerea numerică a surselor de eroare care pot apărea atât în procesul de culegere, cât şi în cel de introducere a datelor;
  • reducerea considerabilă a timpului alocat verificării bazei de date - softul utilizat include toate condiţiile din chestionar, salturile logice făcându-se automat în funcţie de răspunsurile bifate de operator.