Dotări

 

Sala de focus grup a IMAS este una foarte modernă, fiind echipată cu sisteme de înregistrare audio şi video, sală de vizionare pentru clienţi (dotată cu televizor) şi sală de vizionare dotată cu oglindă unidirecţională. Echipamentul mobil pentru înregistrarea interviurilor îi permite echipei IMAS să organizeze sesiuni de focus sau interviuri în profunzime oriunde în ţară. Atât echipamentul de la centru, cât şi cel mobil sunt dotate cu sisteme care permit efectuarea şi înregistrarea traducerilor simultane.

 

Analizorul perceptiv  (Perception analyzer) este un sistem prin intermediul căruia pot fi testate „la cald” reacţiile respondenţilor în timpul vizionării unui spot publicitar, a unui clip electoral, a unei dezbateri sau discurs, ori în timpul ascultării unor fragmente muzicale sau a unei emisiuni radio. Reacţiile respondentului sunt înregistrate în format electronic, putându-se determina măsura în care place sau nu obiectul studiat (emisiune, spot, melodie), atât în totalitate cât şi secvenţial (pe unităţi de timp).

 

CAPI - Computer Assisted Personal Interview  este metoda de intervievare faţă în faţă asistată de calculator. Prin utilizarea acestei metode se reduce considerabil timpul alocat culegerii datelor şi se creşte semnificativ acurateţea acestora.

IMAS a dezvoltat propriul program CAPI şi deţine în prezent peste 200 de notebook-uri de ultimă generaţie.